joi, 8 septembrie 2016

Tunel secret, vechi de peste 3.300 de ani, descoperit in Turcia


Anatolia, teritoriul Turciei din ziua de azi, a reprezentat spatiul in care s-au dezvoltat mai multe civilizatii. De la vechile popoare indo-europene, la iranieni, greci, romani si turci, Anatolia a ramas inca un teritoriu misterios. Recent, upasaj secret, vechi de peste 3.300 de ani, a fost descoperit in aceasta provincie, la situl arheologic Alacahoyuk. Descoperirea a fost una accidentala deoarece arheologii faceau sapaturi la un sanctuar descoperit in urma cu doi ani in aceasta asezare, considerata una dintre cele mai vechi asezari hitite din Turcia, cand au dat peste tunelul secret.
"Este o descoperire mare in ceea ce priveste arhitectura hitita. In 55 de ani de munca, nu am crezut ca voi descoperi un asemenea tunel, insa am facut-o”, a declarat incantat Aykut Cinaroglu, seful excavatiilor de la sit si profesor la Universitatea din Ankara. Sapaturile arheologice sunt vaste, intinzandu-se pe 23 de metri, insa arheologii cred ca tunelul este mult mai lung de atat.

Aceasta descoperire demonstreaza ca intreg pamantul este strabatut de tuneluri ce creeaza o adevarata retea subterana. O retea subterana mondiala ce a fost construita de o civilizatie de mult pierduta.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu