miercuri, 12 octombrie 2016

Cat de importanta este RELAXAREA

Imagini pentru relaxareaPriviti cat de relxati sunt copiii. Nu este nevoie de multa intelepciune pentru a te relaxa; aceasta este o arta simpla, pe care orice om a cunoscut-o cand s-a nascut. Este deja in voi, dar trebuie reactivata, caci a devenit latenta. Trebuie sa incepeti prin a o provoca.
Orice metoda de meditatie este mai intai de toate o tehnica de relaxare, de renuntare la atasamente. Exista insa cateva principii de care e bine sa nu uitati: incepeti intotdeauna cu corpul fizic. Stand pe pat, inainte sa adormiti, vizualizati energia corporala, incepand cu talpile picioarelor. Important este sa priviti in interiorul corpului. Exista vreo tensiune in zona talpilor? Continuati in sus, de-a lungul picioarelor, bazinului, stomacului. Depistati vreun blocaj? Ori de cate ori descoperiti vreo tensiune, incercati sa o relaxati. Nu treceti mai departe pana cand nu simtiti ca tensiunea a disparut.
Continuati cu mainile, caci acestea sunt conectate cu mintea voastra. Daca simtiti ca mana dreapta este mai tensionata, este cert ca emisfera stanga a creierului este mai tensionata. Invers, daca simtiti ca mana stanga este mai tensionata, inseamna ca emisfera dreapta este tensionata. De aceea, insistati asupra bratelor si palmelor, iar in final, ajungeti la nivelul mintii.
Cand intregul corp este relaxat, mintea este deja relaxata in proportie de 90%, caci corpul nu este altceva decat o extensie a mintii. A mai ramas 10% din minte... Pentru a o relaxa si pe aceasta, este suficient sa o priviti, pana cand norii dispar. Dupa cateva zile, veti controla perfect acest proces. Veti redescoperi astfel o stiinta pe care o cunosteati perfect in copilarie.
Este un mic secret, pe care nimeni nu vi-l poate preda, dar care poate fi descoperit cu usurinta in interiorul corpului. Odata descoperit, va veti putea relaxa oricand veti dori, inclusiv in timpul zilei. Iar aceasta este una dintre cele mai frumoase experiente din cate pot exista. Relaxarea este inceputul unei mari calatorii catre spiritualitate, caci ea presupune renuntarea la identificarea cu corpul.
Cand intregul corp este relaxat, omul uita complet de acesta. In aceasta uitare apare prima amintire a unui fenomen nou, care se ascunde undeva dincolo de corp: fiinta spirituala.
Relaxarea este inceputul amintirii ca noi nu suntem una cu corpul fizic, ci suntem o fiinta eterna, nemuritoare.
Incercati sa retraiti o experienta naturala de relaxare. Uneori, ea se poate produce in timpul inotului, atunci cand corpul pluteste pur si simplu, cand curge impreuna cu apa, fara sa faca nici o miscare impotriva curentului, cand devine una cu acesta.
Reevocati asemenea experiente din mai multe surse, si in acest fel veti descoperi secretul.

Osho... lucrarea Satyam Shivam Sunderam, cap. 5.

sursa foto: http://psihic.com/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu