vineri, 14 octombrie 2016

Ceea ce conduce la Hristos este mintea

Imagini pentru constiintaSai Baba a spus: „Mintea este cea care creează robie și tot mintea este cea care creează eliberare”. Gândurile sunt cele care ne creează sentimentele, emoțiile și energia. Gândurile sunt cele care ne creează comportamentul și acțiunile, sunt cele care atrag, magnetizează și resping lucrurile din viața noastră și tot ele determină modul prin care vedem viața, nu ochii fizici. Primul lucru ce trebuie dezvoltat este Conștiința Spirituală. Dacă mintea nu este stăpânită, înseamnă că Ego-ul Negativ va provocat auto-amăgire, ceea ce va duce la sentimente și emoții negative, dezechilibre și așa mai departe. Vă veți crea propria karmă, pentru că gândurile sunt lucruri. Dacă nu vă veți stăpâni mintea, nu vă veți putea stăpâni sentimentele și emoțiile sau acțiunile. Nu veți fi corecți cu Sinele și cu Dumnezeu, lucru care va duce la o dizarmonie în toate celelalte relații. Vă veți crea auto-amăgire, iluzie, fantezie și Maya, fără să vă dați seama.
O mare parte din lumea orientală încearcă să își respingă mintea și crede că a primit Realizarea de Sine și de Dumnezeu. În adolescență mintea și viața noastră emoțională nu sunt dezvoltate la un nivel superior și foarte ușor putem deveni niște victime programate de conștiința de masă și de vieților trecute.
Imaginea noastră de Sine este afectată într-o mare măsură de atitudinea noastră față de corpul fizic. Oamenii se întreabă dacă au un corp fizic atractiv sau nu. Acest lucru, desigur, este total relativ, pentru că frumusețea se află în ochii privitorului. Conștiința de masă ne prezintă modele de sex feminin și masculin pe care le consideră idealuri ale corpului fizic, astfel încât, puțini dintre noi își păstrează o imagine pozitivă a corpului lor fizic. Dacă imaginea noastră se bazează pe corpul fizic, atunci persoana care are într-o zi o coafură nereușită sau are impresia că nu arată bine din punct de vedere fizic, va fi afectată psihologic.
Când sunt tineri, majoritatea oamenilor își identifică personalitatea cu corpul fizic,care este doar o iluzie, pentru că, în realitate, suntem niște Suflete încarnate. Majoritatea copiilor și a adolescenților nu sunt conștienți din punct de vedere spiritual, astfel încât, Imaginea Corpului lor Fizic le va afecta Imaginea Psihică de Sine. Acest lucru se aplică și adulților. Mulți adulți sunt preocupați de aspectul fizic, de greutatea lor, apelează la chirurgia estetică, la implanturi mamare și așa mai departe. Acest lucru se datorează faptului că Imaginea lor de Sine este legată de Imaginea Corpului Fizic, mai degrabă decât de Imaginea Psihică sau Spirituală de Sine. Dacă Imaginea de Sine ar fi legată de Imaginea Psihică sau Evoluția Spirituală de Sine, nu ar mai fi nevoie de intervenții chirurgicale.
Când veți deveni Realizați de Sine și de Dumnezeu, corpul fizic va începe să capete o formă și o strălucire Dumnezeiască.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu