marți, 4 octombrie 2016

Cum ne afecteaza timpul

Imagini pentru timpulTimpul este o iluzie - este o fraza pe care o auzim tot timpul. De fapt, totul este o iluzie. Dar, totusi, timpul ne afecteaza. Stim cu totii ca in timp imbatranim iar corpul nostru se deterioreaza. Secretul, daca putem sa-l numim asa, este ca noi putem sa fim vesnic tineri.
Vesnicia o putem avea doar atunci cand putem controla timpul. Poate parea ciudat, sau sf, dar putem controla timpul. Nu stiu daca a-ti observat, dar cand eram mici timpul trecea greu. Timpul trecea greu pentru ca mintea noastra era lipsita de griji si de activitati.
In realitate, viteza cu care trece timpul depinde de noi. Noi impunem timpului viteza. Cu cat facem mai multe activitati si cu cat suntem mai grabiti,cu atat timpul trece mai repede. Timpul trece repede pentru ca noi vrem sa treaca repede. Vrem sa treaca repede timpul pentru a termina munca si a pleca acasa sau vrem sa treaca cat mai repede timpul pana la salar. Iar timpul isi accelereaza trecerea.
Vrem sa treaca timpul cat mai repede pentru ca echipa noastra sa castige (atunci cand echipa cu care tinem conduce cu o diferenta de un gol si echipa adversa preseaza naucitor). Astfel, timpul trece iar organismul nostru, ca parte integranta din acest matrix, raspunde accelerarii.
Solutia acestei probleme este una simpla - meditatia. Omul are nevoie de meditatie pentru a opri din viteza timpul si pentru a ne permite sa observam, pe cat posibil, iluzia. De fapt, meditatia are rolul de a ne goli mintea si de a ne linisti. Linistea interioara ne permite o observare cat mai lucida a realitatii. In acest mod putem trece de iluzia timpului, oprind, pe cat posibil, imbatranirea.
Bineinteles ca imbatranirea este "mostenire" istorica care sta imprimata in ADN-ul nostru, dar printr-un efort colectiv, ea poate fi eliminata sau intarziata. Pana la acel moment, probabil ca medicina va gasi (de fapt a gasit mai mult ca sigur) un leac pentru imbatranire. Un leac care, mai mult ca sigur, va poposi in mainile elitei sau a servitorilor ei. De altfel, mass media ne intoxica cu idei de genul - in viitor vor exista mai multe specii de oamenii, iar una din ele va trai foarte mult (elita). Pana sa ajungem la acel moment, un moment de liniste in meditatie va face minuni cu corpul si spiritul nostru. Astfel, timpul va trece mai greu.

sursa foto: http://webcultura.ro/

Un comentariu:

  1. SUFLETE DRAG,AM CAM UITAT CA ISRAELUL CEL DIN ROMANI SUNTEM DUMNEZEI SI DUMNEZEITE INTRUPATI SI STAPANI AI TIMPULUI NOSTRU.DEOCAMDATA IL PUTEM STAPANI DOAR CU MIJLOCIREA LUI IISUS ,FIUL LUI HRISTOSUL.MULTUMESC FRUMOS.

    RăspundețiȘtergere