luni, 31 octombrie 2016

Razboiul fictiv dintre Rusia si SUA

Imagini pentru rusia contra suaDin ce in ce mai multi romani incep sa deteste, pe buna dreptate, SUA si modalitatile sale de impunere ca principala forta in lume. Detestand SUA, romanii au gasit in Rusia un stat in care se regasesc. Un stat mare (cel mai mare), puternic (cu armata puternica), care pare sa lupte impotriva raului reprezentat de SUA. Putin, om puternic, pare sa se exprime pe intelesul romanilor, aratand cu degetul spre rautatea americanilor. Ce-i drept, nu greseste cu nimic in ceea ce priveste acuzele impotriva SUA si a europenilor. Problema este insa alta... cat de cinstit este acest lider?
Istoric vorbind, Rusia nu a jucat niciodata cinstit. Nu a jucat cinstit nici in perioada tarilor si nici in perioada comunista. Rusia a fost un stat perfid care a profitat pe deplin de slabiciunea statelor mici din proximitatea ei pentru a le ocupa si a le suge de bogatii. Statul roman cunoaste foarte bine problemele pe care a trebuit sa le indure in timpul Protectoratului rusesc, in timpul Primului Razboi Mondial de la armata rusa si in perioada comunista (din 1945 pana in anii 60, odata cu venirea lui Ceausescu).
Pe plan international, Rusia a procedat similar cu SUA. A creat zone zone de conflict pentru ca mai apoi sa provoace razboaie regionale. Aceste razboaie au produs multe victime si foarte multe pagube statelor in cauza (exemplul Transnistriei este foarte concludent).
Totusi, rolul benefic al Rusiei rezulta din razboiul rece pe care il duce de peste 60 de ani cu SUA. Un razboi in care, momentan, pare sa fie de partea "binelui". Dar (parerea mea), razboiul dus cu SUA pare sa fie unul fictiv daca este sa ne uitam mai atent la el. Chiar din perioada comunismului, URSS facea un lucru absolut socant... vindea uraniu de cea mai buna calitate adversarului sau... SUA. Cu ajutorul uraniului cumparat la pret mic din URSS, SUA si-a construit o mare parte a rachetelor nucleare pe care le are... curios nu? Un alt lucru interesant il reprezinta si colaborarea spatiala a celor doua mari puteri. O colaborare nerecunoscuta de ambele state dar care a iesit la iveala odata cu declaratiile astronautilor americani si rusi retrasi.
Revenind la probleme mai contemporane, un lucru interesant iese la iveala daca este sa privim la economia Rusiei din ziua de azi. Majoritatea investitiilor din Rusia sunt americane si asta spune multe despre asa-numitul razboi rece dintre cele doua state. Desi America pare sa duca un razboi economic impotriva Rusiei (ieftinirea petrolului rusesc a dus la imbogatirea marilor companii rusesti care cumparau petrol ieftin de la statul rus si il vindeau pe piata la un pret cu doar putin mai mic decat cel precedent - in realitate, pierzator a fost doar poporul rus nu si elita rusa in frunte cu Putin), realitatea ne arata un alt lucru... statul rus atrage, in continuare, foarte multi bani din SUA. Toate familiile mari (oculte) euro-americane, Morgan, Rockefeller, Rothschild, Kennedy, detin in continuare afaceri imense in Rusia (petrol, masini, industria chimica etc) si le merge extraordinar, fiind scutite de multe taxe. Daca este sa ii intrebati pe economisti veti afla ca Putin este un mare prieten al marilor familii (oculte), dar un dusman al SUA. Atunci adevarul care este?
Adevarul este ca amandoua state sunt niste constructii artificiale, de tip imperial, care isi au un rol precis in definitivarea Noii Ordini Mondiale, iar Putin nu este un luptator al dreptatii. Cine nu crede sa se uite doar la afacerile pe care marile companii euro-americane, detinute de marile familii oculte, le au in Rusia.

sursa foto: http://www.reporterntv.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu