duminică, 18 decembrie 2016

Imaginatia - Creatia sublima

Imagini pentru imaginatiaNe nastem cu puternice concepte imaginare. Spre 10 - 12 ani, copiii isi dezvolta puternic imaginatia, pentru ca mai apoi, dupa 12 - 13 ani, aceasta sa scada puternic. Imaginatia este creatie sublima... este creatie pura. Inainte de a construi o casa, omul construieste un Univers intreg in mintea sa cu ajutorul imaginatiei. Imaginatia este un factor extrem de important. Aceasta calitate a dus la niste inventii extraordinare. De fapt, orice lucru creat de om pe pamant este rodul imaginatiei. Inainte de a fi materializat, automobilul a circulat la inceput in imaginatia oamenilor.
Problema este ca oamenii, cu varsta, isi pierd din imaginatie. Oamenii se integreaza atat de bine la matrixul acestei realitati incat in mintea lor nu mai exista loc si de altceva. De fapt, oamenii nici nu-i acorda credit imaginatiei, considera ca ea are valoare doar daca ar putea fi materializata instantaneu. Acest fapt face ca imaginatia, o calitate esentiala a omenirii, sa fie data la o parte treptat. Astfel se face ca, la batranete omul ajunge gol... golit de speranta, de bucurie si de imaginatie. Acest trist portret este rodul pierderii imaginatiei. In timp, oamenii nu mai creaza pe planul subtil, focalizandu-se numai pe materie. Ce nu stie majoritatea oamenilor este ca imaginatia se materializeaza. Dar ea se materializeaza in masura in care constientul o considera credibila. Dar ea este vazut de constient ca fiind incredibila. Din acest fapt, oamenii nu se simt capabili sa isi materializeze imaginatia, decat printru-n proces fizic. Dar si procesul fizic depinde totusi de imaginatie. Imaginatia are rolul de a crea conditiile necesare ca procesul fizic sa prinda contur.
Dupa cum vedeti, imaginatia este factor determinat in viata noastra, asa ca nu o pierdeti. Pentru asta este nevoie sa visati. Sa visati frumos si sa va imaginati lucruri extraordinare. Cand va doriti ceva, sa nu va ganditi la procesul fizic, ci la faptul ca ceea ce v-ati imaginat este deja material, credibil. Asta este de fapt procesul spre maestrie si spre miracole. Energia poate creea forme materiale doar atunci cand noi credem asta. Dar pana la forme materiale, energia trebuie sa creeze forme in imaginatia dvs.

sursa foto: http://terapie-in-hipnoza.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu