sâmbătă, 24 decembrie 2016

Magia oculta a Craciuniului

Imagini pentru craciunulEste vremea Craciunului sau mai bine spus sfarsitul solstitiului de iarna. Aceasta perioada a anului a fost si este sarbatorita in aproape toate religiile. Este o sarbatoare care se centreaza pe solstitiul de iarna si pe magia acestui fenomen astronomic. Dar de ce solstitiul de iarna este magic?
Dupa cum am mai mentionat in articolele mele, solstitiul de iarna este o perioada a anului ce abunda in energie. O energie pe care oamenii au perceput-o inca din vechime. De fapt, in vechime oamenii au simtit-o mai profund.
Dupa cum spunea Darwin, oamenii au evoluat. Nu stiu daca treaba cu stramosul comun al maimutei este adevarata, dar oamenii cu adevarat s-au adaptat la mediul inconjurator, sau mai degraba s-au conectat mai bine la aceasta realitate. Treptat, oamenii s-au integrat din ce in ce mai tare in aceasta realitate materiala (matrix), uitandu-si originile,
In vechime, oamenii inca mai pastrau legatura cu celelalte lumi subtile, iar atunci cand fondul energetic devenea mai puternic ei simteau. In seara solstitiilor (si a echinoctiilor, dar ele erau mai slabe) oamenii aveau "vedenii" si vise ciudate. In mintea lor devenise clar ca solstitiile aduc cu ele fenomene supranaturale. Fenomene supranaturale pe care ei le asociau cu divinitatea. Atfel ca, importanta solstitiilor devenise capitala pentru ei. Oamenii si-au construit calendare care erau capabile sa masoare precis solstitiile. Viata lor depindea de aceste solstitii, care pentru ei reprezenta forma cea mai accesibila de a comunica si de a simti divinitatea.
Odata cu dezvoltarea civilizatiei si a patrunderii din ce in ce mai adanc in materie, umanitatea si-a redus din simturile "supraomenesti". Acum, doar anumiti oameni, special pregatiti (preotii), puteau sa comunice, in timpul solstiilor, cu divinitatea. In timp, toate religiile si-au fondat momentul primordial in perioada solstitiilor si a echinoctiilor. Mitrah, Saturnaliile, Hanuka (este o sarbatoare evreiasca care se tine intre 28 noiembrie si 5 decembrie, dar inainte se suprapunea peste solstitiu, calendarul evreiesc a decalat intre timp data) si mai apoi nasterea lui Iisus au dat un plus de importanta solstitiului de iarna. In schimb, odata cu crestinismul, magia solstitiului a devenit ocultata. Oamenii nu mai aveau cum si nici nu trebuiau sa vorbeasca cu divinitatea. Conform religiei crestine, numai dupa moarte crestinii puteau comunica direct cu divinitatea. Preotii crestinii spuneau ca doar sfintii puteau comunica cu divinitatea. Iar sfintii erau recunoscuti doar dupa moarte (in realitate, sfinti deveneau doar oamenii care contribuiau bisericii crestine si nu cei care reuseau sa comunice cu divinitatea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu