luni, 19 decembrie 2016

Vremea Solstitiului

Imagini pentru solstitiul de iarna 2016A venit vremea Solstitiului, o perioada speciala a anului (energetic, perioada incepe de pe 19 decembrie si se sfarseste pe 25 decembrie, totusi sarbatorirea ei s-a prelungit pana pe 31, din cauza modificarilor calendaristice), cunoscuta inca din vremuri stravechi. Solstitiul ne aduce o noua energie, ce are rolul de a ne transforma ca entitati spirituale. Privita astronomic, aceasta perioada nu aduce nimic special, dar asta pentru ca astronomii se focalizeaza doar pe materie. Din punct de vedere energetic, Pamantul (vortexul nostru energetic) se afla la intersectia unor noi cicluri vibrationale. Acum, Pamantul interactioneaza mai puternic cu Soarele. Astfel, vortexul principal al sistemului nostru solar (Soarele) revarsa mai multa energie asupra Pamantului. O energie aflata la o vibratie mai inalta ce are rolul de a schimba totul. Dupa cum vedeti, totul este intr-o continua schimbare.
Stramosii nostri profitau din plin de aceasta perioada. Aceasta era o perioada a pauzei si a procreierii. In Imperiul Roman si la grecii antici razboaiele erau interzise. Acum, romanii se adunau langa foc si sarbatoreau renasterea Soarelui. Cu timpul, sarbatoarea a fost desacralizata prin introducerea sacrificiilor... taierea unor animale (acum taiem porcul).
Crestinismul a confiscat aceasta sarbatoare, transformand-o in momentul sau primordial... Nasterea Domnului. O sarbatoare care totusi a fost mutata spre 25 decembrie, pentru a nu se suprapune intocmai pe zilele solstitiului.
In speranta ca taierea porcului si cumparaturile prostesti nu au intunecat mintile tuturor romanilor, a-si dori sa provoc oamenii la putina meditatie. Solstitiu fericit.

P.S. Solstitiul propriu-zis se incadreaza intre zilele 21 - 22 decembrie, dar se sarbatorea de pe 19 decembrie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu