miercuri, 18 ianuarie 2017

Aparitia campului budic

„Lumea se învârte asemeni unei roţi. Cuvântul sanscrit pentru «lume» este samsara. Cercul vieţii este imens: o rotaţie completă se încheie o dată la 25 de secole. Acum. această perioadă a trecut... şi lumea se află din nou în haos. O dată la fiecare două mii cinci sute de ani, ciclul reîncepe - dar înainte de aceasta haosul este inevitabil. Fiinţa umană este dezrădăcinată şi se simte complet lipsită de sens. Toate valorile vieţii dispar şi pretutindeni domneşte întunericul, iar simţul direcţiei este pierdut...”

„In aceste vremuri tulburi, dezordinea, haosul poate fi ori un mare blestem, ori o rampă de lansare pentru dezvoltarea şi evoluţia umanităţii. Depinde numai de noi cum o folosim, deoarece numai în aceste timpuri de confuzie şi haos iau naştere cei mai strălucitori aştri.”

„Următorii douăzeci şi cinci de ani, o dată cu sfârşitul acestui secol, vor fi de o imensă valoare. Dacă vom putea crea impulsul pentru meditaţie, pentru reflecţie lăuntrică, pentru tăcere, pentru iubire, pentru Dumnezeu... dacă vom fi capabili să creăm un spaţiu în care Dumnezeu să se poată revărsa în inimile şi sufletele a cât mai mulţi oameni, umanitatea va renaşte.”

Religia fără de religie a lui Buddha reînfloreşte în aceste vremuri.

Cu două mii cinci sute de ani în urmă, Dhamma - în sanscrită Dharma - s-a pus în mişcare şi măreaţa comunitate a lui Gautama Buddha a dat naştere uriaşului val pe care de-a lungul epocilor au navigat Iisus, Sosan, Kabir, Lieh Tzu, Tilopa, Naropa - aştrii care ne-au călăuzit pe Cale.
Poposind de pe un ţărm pe altul, încet-încet, roata s-a oprit şi noi privim acum înmărmuriţi la strălucirea lunii pline. Astrul nopţii care acum stă în loc şi care aşteaptă impulsul care să-i reimpulsioneze ciclicitatea.

„Roata pusă în mişcare de Buddha şi-a încetat revoluţia. Dar ea trebuie repusă în mişcare - şi aceasta este datoria mea şi a tuturor sannyasinilor...
Iar pentru aceasta este necesară crearea unui câmp budic, a unui câmp de energie în care Buddha să ajute fiinţele să ajungă la maturizare; un tărâm pur, o lume paradisiaca unde să prevaleze condiţiile ideale pentru o grabnică dezvoltare spirituală.”

Noi suntem astăzi martorii apariţiei câmpului budic.


Osho - Sutra de diamant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu