marți, 3 ianuarie 2017

Trecerea de la cap la inima

Imagini pentru sentimenteTreceti brusc de la gandire la sentiment. Calea ideala consta in a constientiza respiratia in zona inimii. Ori de cate ori va amintiti acest lucru, respirati profund in timpul zilei; simtiti cum respiratia se acumuleaza chiar in mijlocul pieptului. Simtiti ca odata cu fiecare inspiratie, intreaga existenta patrunde in inima voastra, chiar in centrul pieptului - nici in dreapta, nici in stanga - ci chiar in centru. Acolo este situat centrul inimii. El nu are nimic de-a face cu inima fizica. Este ceva complet diferit - apartine corpului subtil.
Asadar, respirati profund, de cel putin cinci ori. Lasati suflul sa patrunda in inima, sa o dinamizeze, sa o umple cu vitalitate, cu viata, cu bunatate...
In continuare expirati profund, tot din inima, si constientizati faptul ca returnati existentei tot ceea ce v-a daruit ea. Practicati tehnica de cat mai multe ori pe zi.
Veti deveni astfel din ce in ce mai sensibili, din ce in ce mai constienti de ceea ce se petrece. Cele cinci simturi vor deveni mai intense, totul vi se va parea mai viu. Veti simti efectiv ca va treziti la viata.

Osho - Experienta zero, cap. 4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu