luni, 9 ianuarie 2017

Un semnal extraterestru descoperit!Imagini pentru semnal extraterestruIn aceasta perioada, cercetatorii au descoperit un semnal fast radio burst (FRB) ce a durat doar câteva milisecunde. Desi a durat putin, semnalul a avut la fel de multă energie precum cea degajată de 500 de milioane de stele precum Soarele nostru. Până in acest moment, cercetatorii nu au avut posibilitatea de a explica de unde vin astfel de semnale, și nici ce le cauzează.
Recent, cercetătorii au descoperit o modalitate de a afla originea unui astfel de semnal radio, care provine dintr-o galaxie de dimensiuni mici, aflată la mare depărtare de Calea Lactee. Galaxia cu pricina se află la mai bine de 3 miliarde de ani-lumină de propria noastră galaxie. Shami Chatterjee, cercetator la Cornell University, a declarat că ”această descoperire reprezintă un pas important pentru înțelegerea unor astfel de evenimente”.
Aceste tipuri de semnale au mai fost descoperite in trecut. Un prim astfel de semnal  a fost descoperit în 2007. Din acel moment, astronomii s-au straduit să descopere și alte asemenea semnale. S-a estimat faptul că 2000 de FRB-uri iau naștere zilnic în Univers, dar durata lor de viață, extrem de scurtă, le face foarte dificil de surprins.
Astronomii au mai detectat semnale dar care  veneau din direcții diferite, astfel că era dificil să le fie atribuită și o cauză. În 2016, cercetatorii au reusit sa descopere 11 semnale venind din aceeași direcție, iar în ultima lună, alte șase semnale de acest fel au fost descoperite, acestea purtând numele FRB 121102, conform sciencealert.com.
Telescopul Very Large Array din New Mexico, unul din cele mai puternice din lume, a ajutat astronomii sa afle originea precisă a acestor tip de semnale. O ipoteza, des utilizata de cercetatori, are la baza ideea că astfel de emisii sunt produse de magnetari, un tip de stele neutronice care sunt înconjurate de materie expulzată de o explozie a unei supernove.
Intre timp, au mai fost emise si alte teorii. Una dintre aceste teorii presupune că galaxia respectivă emite un astfel de semnal radio din regiunea ce înconjoară gaura neagră din centrul acesteia. Astfel, se poate ca aceste FRB-uri să fie complet diferite față de cele surprinse haotic, înainte.
Dupa parerea mea, aceste semnale sunt foarte importante. Sunt foarte importante deoarece sunt parte din Univers si se reflecta in Constiinta noastra. Problema este ca astronomii gandesc doar la nivel de materie si nu pot observa importanta lor deosebita. Cand omenirea va reusi sa decodifice un astfel de mesaj lucrurile vor stat cu totul diferit pe Pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu