joi, 16 februarie 2017

Libertatea omului depinde de gradul său de evoluție

“Omul este liber sau este supus destinului? Această problemă este discutată de milenii. Greşeala constă în a crede că toţi indivizii se supun aceloraşi legi. Aceia care, asemenea animalelor, ascultă numai de impulsurile lor pur instinctive, sunt supuşi inevitabil legilor fatalităţii; propria lor natură creează pentru ei această fatalitate. În timp ce aceia care îşi stăpânesc instinctele, pasiunile, scapă de fatalitate şi pătrund în lumea Divinităţii, a milosteniei, unde cunosc lumina şi libertatea.
Nu trebuie să ne imaginăm că toată lumea poate fi liberă sau că toată lumea trebuie să se supună unui destin necruţător. Nu, libertatea depinde de gradul de evoluţie al fiecăruia. După felul în care gândeşte, simte sau acţionează, fiinţa umană este atinsă de fatalitate sau îşi atrage binecuvântările Divinităţii. Așadar, în anumite domenii ea este înlănţuită, supusă destinului, iar în altele ea scapă de acesta, este liberă…Până în ziua în care va dispune din plin de libertatea sa.”

Un comentariu:

  1. mda asa spun invatatorii ca omraam ... insa, dupa alti maestri, omul este liber din totdeauna, important este cat de constient este el de libertatea si maretia Sa si evolutia omului in asta consta. Cand actionezi inconstient inevitabil te vei afla la mainile destinului si intre anumite limite pt ca orice actiune inconstienta atrage efecte, reactii care necesita apoi restabilirea echilibrului, chiar si faptele bune nu au nicio valoare daca sunt facute in mod inconstient, ele vor atrage o reactie pozitiva adica o karma pozitiva dar nu te vor scapa de lanturi.
    Libertatea este sinonima cu Dumnezeirea, cu Iubirea , cand in loc sa iubesti devii chiar Iubirea insasi atunci nu vei mai putea spune ca esti un om liber ci ai devenit Libertatea, si oriunde ai fi nu depinzi de nimeni si nimic, asa cum parfumul florilor se raspandeste de jur imprejur fara sa tina seama daca cineva le va aprecia sau nu. In functie de cat de constient devine fiecare om, clipa de clipa si in viata asta de zi cu zi, putem spune ca tot atat de liber este. Poti fi liber la nivel fizic si cu un destin f. bun, situatie materiala buna si incatusat interior chiar de tine insuti prin tot felul de prejudecati si alte chestii cica morale sau poti fi incatusat fizic dar liber la nivelul spiritual. Diferenta consta in faptul ca in primul caz omul va cara cu el lanturile chiar si dupa moartea fizica pana cand le va vedea clar si constientizandu-le va trece dincolo de ele pt totdeauna.
    cu drag nelunnn :)

    RăspundețiȘtergere