marți, 14 februarie 2017

Mentalitatea miracolului

Refuză să-ți permiți să ai așteptări scăzute în privința a ceea ce ești capabil să creezi. Așa cum a sugerat Michelangelo, pericolul cel mai mare nu este că țintim prea sus și nu reușim, ci că țintim prea jos și reușim. Ai înăuntrul tău flacăra imaginară a unei lumânări care arde viu, indiferent de ce se întâmplă în fața ta. Lasă această flacără lăuntrică să reprezinte pentru tine ideea că ești capabil să manifești miracole în viața ta. În absolut fiecare caz în care cineva a experimentat o vindecare spontană sau a depășit ceva ce era considerat imposibil de depășit, persoana în cauză a trecut printr-o schimbare completă de personalitate. Și-a rescris efectiv propriul acord cu realitatea.
Pentru a experimenta miracole spontane divine, trebuie să te percepi pe tine însuți ca fiind divin. În Sfânta Scriptură se spune: „La Dumnezeu toate sunt cu putință.” (Matei 19, 26) Acum spune-mi, ce este lăsat pe dinafară? O minte deschisă către orice înseamnă să fii împăcat, să emani iubire, să practici iertarea, să fii  generos, să respecți orice formă de viață și, cel mai important, să te vizualizezi ca fiind capabil să faci tot ce poți concepe în mintea și în inima ta. Orice lege universală care a fost utilizată vreodată pentru a manifesta un miracol, oriunde, oricând și în orice persoană, este încă valabilă. Nu a fost și nu va fi niciodată abrogată. Ești înzestrat cu aceeași energie, aceeași conștiință divină, pentru a fi un făcător de minuni – dar doar dacă tu crezi cu adevărat și o știi în sinea ta.
Înțelege că lucrurile la care te gândești se extind („Cum gândește omul, așa este el”* ). Dacă gândurile tale sunt pline de îndoială și ai o minte închisă, vei acționa din necesitate asupra acelor îndoieli specifice minții închise și vei vedea dovezi ale gândirii tale efectiv oriunde te-ai afla. Pe de altă parte, dacă ai decide (fără doar și poate, este o alegere) să ai o minte care este deschisă către orice, vei acționa apoi asupra acelei energii lăuntrice și vei fi creatorul, precum și beneficiarul miracolelor, oriunde te-ai afla. Vei experimenta la ce s-a referit Walt Whitman când a scris: „Pentru mine, fiecare centimetru cub de spațiu este un miracol.”

Dr. Wayne W. Dyer - Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu