marți, 7 februarie 2017

Sa iesim in strada sau nu?

Imagini pentru protesteInainte de a discuta pe aceasta tema, destul de delicata ce-i drept, imi rezerv dreptul de a spune ca politica nu este una din prioritatile mele. De fapt, eu sunt apolitic... consider ca politica este nociva pentru umanitate. Politica nu a creat decat razboaie, dezbinare si mizerie, dar deocamdata constiinta umana nu este pregatita sa scape de ea si sa se descurce singura. Desi nu imi place politica, nu pot sa nu observ ceea ce se intampla pe strazi in aceste momente, astfel ca trebuie sa imi spun si eu parerea, nu pot altfel.
Aceasta perioada a fost marcata de puternice proteste indreptate impotriva guvernului PSD care a incercat sa adopte o ordonanta de urgenta ce ar fi facilitat iesirea din inchisoare a mai multor demnitari corupti condamnati. Ordonanta in sine nu ar fi fost una rea. Pana la urma sunt multi detinuti care nu mai reprezinta pericol pentru societate si mai bine ar fi lasati in libertate deoarece inchisoarea ii poate strica mai rau (pana la urma tot sunt eliberati), iar statul ar scapa de o povara fiscala destul de serioasa. Pe de alta parte, ordonanta de urgenta are in vedere mai mult eliberarea demnitarilor psd-isti (asa considera unii) si scoaterea de sub urmarire penala a altora. O alta problema a ordonantei de urgenta este faptul ca e ordonanta de urgenta... nu a fost discutata deloc in Senat si in Parlament si nu a avut loc nicio dezbatere publica pe baza acestui aspect. Sa nu mai punem faptul ca a fost data spre adoptare imediat dupa ce guvernul si-a intrat in drepturi si pusa spre aprobare noaptea.
Revenind la politica noastra, nu pot afirma ca exista cu adevarat un partid politic serios in Romania (de fapt nu cred ca exista vreun partid serios in lume). Daca este sa discutam de PNL, acestia sunt clari dominati de dreapta europeana. Sunt multi care spun ca Iohannis si PNL-ul ar fi fost sponsorizati de Soros. Nu stiu daca neaparat Soros este implicat, cat mai ales grupuri din dreapta europeana sponsorizate direct de Oculta Mondiala.
In ceea ce priveste PSD-ul, acesta este de fapt Partidul Comunist Roman remodelat de capitalism. De fapt, e aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Trebuie subliniat faptul ca cei mai multi demnitari comunisti in PSD si-au gasit culcusul. Acum, sa nu uitam faptul ca Iliescu, cel care a infiinta acest partid, a fost omul lui Gorbaciov (mare mason) care, impreuna cu George Bush senior, a pus la pamant comunismul. Sa nu uitam nici faptul ca oamenii lui Iliescu l-au ucis pe Ceausescu, tot asa in pripa cum au pus la cale si aceasta ordonanta, pentru ca mai apoi sa aiba acces la conturile acestuia din strainatate si sa fure in nestire in tara.
Totusi, nici PNL-ul lui Iohannis nu este o solutie. Partidul National Liberal, care si-a luat eronat acest nume (in realitate nu este nicio legatura intre PNL-ul interbelic si asta de acum), a permis si a facilitat taierea unei suprafete imense de paduri (si PSD a facut la fel). In acelasi timp, PNL-ul a facilitat penetrarea SRI-ului de catre elemente americane (sunt agenti americani infiltrati in agentiile secrete romanesti care au ajuns sa controleze treburile), plus ca sunt pnl-isti le fel de corupti sau poate mai corupti in libertate fara ca sa fie trasi la raspundere de doamna Kovesi.
Atunci care este alegerea corespunzatoare? Parerea mea este ca aceasta ordonanta de urgenta, avand in vedere ca este refuzata de oameni, trebuie votata intr-un referendum. Pana atunci, romanii care ies in strada arata ca societatea are simt civic si se implica. Nu uitati ca unul din secretele acestei realitati este implicarea. Pentru a schimba lucrurile trebuie sa va implicati. Daca noi nu ne implicam... se implica altii.
Cred ca daca aceasta ordonanta se lamureste, trebuie sa ne linistim si sa permitem guvernului sa ne demonstreze ca e capabil de ceva. Pana la urma daca chiar reuseste sa elimine acele taxe si sa mareasca salariile si pensiile, fara sa provoace daune economiei, nu ar fi chiar rau.

Un comentariu:

  1. incurci ordonanta oug 13 cu proiectul de lege trimis spre dezbatere/legiferare in parlament in ceea ce priveste gratierea....

    RăspundețiȘtergere