joi, 29 iunie 2017

Codul secret al amerindienilor

Imagini pentru amerindieniO viata extraordinara depinde in mod clar de gandurile pe care le avem si de actiunile pe care le facem in viata. Pentru a sti ce sa facem pentru a ne transform viata, voi posta azi un articol pe care l-am observat in dese randuri pe alte bloguri. Un articol care pune pe foaie 20 de reguli clare, care  puse in aplicare ne vor transforma. Nu stiu sigur cat au apartinut cu adevarat amerindienilor, dar valoarea lor este extraordinara.

1. Trezeşte-te împreună cu Soarele şi fă-ţi rugăciunea. Roagă-te singur. Roagă-te des. Marele Spirit te va ascultă, trebuie doar să-i vorbeşti.
 
2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranţa, Înşelătoria, Mânia, Invidia/Gelozia şi Lăcomia, acestea izvorăsc din înstrăinarea de Suflet. Roagă-te pentru aceşti oameni, ca şi ei să-şi găsească îndrumare.
 
3. Cauta-te pe tine, prin tine. Nu lăsa ca alţii să-ţi impună pe ce cale să mergi. Este calea ta, şi tu mergi pe ea. Alţii pot să meargă eventual alături de tine, însă nimeni altcineva nu poate să trăiască viaţa ta.
 
4. Poartă-te cu oaspeţii care îţi intră în casa cu multă consideraţie. Serveste-le mâncarea cea mai bună, dă-le patul cel mai bun şi onoreaza-i cu bunăvoinţă şi respect.
 
5. Nu fura ceea ce nu este al tău, nici de la altă persoană, nici de la o comunitate, nici din natură. Dacă nu ţi-a fost oferit sau dacă nu ai muncit pentru el, atunci nu-ţi aparţine.
 
6. Respectă toate lucrurile care se afla pe acest pământ – toţi oamenii, fiinţele, toate plantele.
 
7. Onorează gândurile, dorinţele şi cuvintele oamenilor cu care intri în contact. Niciodată să nu întrerupi pe altul care vorbeşte, nici să nu râzi de el şi nici să nu îi copiezi comportamentul în batjocură. Permite fiecărui om dreptul la exprimare personală.
 
8. Nu vorbi niciodată de rău pe alţii. Energia răutăţii pe care o emiţi către Univers va veni înapoi către tine multiplicata.
 
9. Toti oamenii fac greşeli. Şi toate greşelile pot fi iertate.
 
10. Gândurile rele produc îmbolnăvirea minţii, a trupului şi a spiritului. Practica Optimismul.
 
11. Natura nu este aici pentru noi, ci este Parte din noi. Toţi facem parte din Familia Planetară.
 
12. Copiii sunt seminţele viitorului nostru. Plantează iubirea în inimile lor şi udă aceasta iubire cu înţelepciunea şi lecţiile vieţii. Copiii au nevoie de spaţiu ca să crească, asigura-le acest spaţiu.
 
13. Evită să răneşti inimile altora, fii conştient că rănind pe altul, otrava durerii se va întoarce înapoi la tine.
 
14. Fii cinstit întotdeauna. Corectitudinea este un test de Voinţa în acest Univers.
 
15. Păstrează-te echilibrat; sinele tău mental, sinele tău spiritual, sinele tău emoţional, sinele tău fizic, încearcă să le păstrezi puternice, pure şi sănătoase. Activitatea fizică da forţa minţii. Bogăţia spirituală vindeca problemele emoţionale.
 
16. Ia decizii conştiente legate de cine intenţionezi să fii şi cum intenţionezi să reacţionezi. Asumă-ţi responsabilitatea pentru propriile acţiuni.
 
17. Respectă spaţiul personal al celorlalţi. Nu te atinge de proprietatea altora, în special de obiectele de cult religios. Aşa ceva este un lucru interzis.
 
18. Fii cinstit întâi cu tine însuţi. Nu poţi să îngrijeşti sau să ajuţi pe altul, dacă întâi nu te îngrijeşti şi ajuţi pe tine însuţi.
 
19. Respectă alte credinţe religioase. Nu-ţi forţa credinţa ta asupra altora.
 
20. Împarte din ceea ce ai. Participă la lucrul de Caritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu