marți, 20 iunie 2017

Eveniment celest magic - Solstitiul de vara si Sanzaienele

Imagine similarăMiercuri, 21 iunie 2017, la ora 7.24,are loc Solstitiul de vara ce marcheaza debutul verii astronomice. La fel precum Solstitiul de iarna, evenimentul magic de miercuri este unul plin de energie.
Solstitiul de vara este marcat in traditia noastra de Sanzaienele. In noaptea de Sanzaiene (de fapt, fenomenul se producea pe parcursul mai multor seri pana spre sfarsitul lunii iunie) cerurile se deschideau si apareau la iveala niste zane rele (Sanzaienele). Acestea aratau precum niste fete frumoase, avand o mare putere de seductie, dansau goale cu parul despletit si cu clopotei la picioare.
Sanzaienele rapeau baietii tineri si ii inebuneau. Zanele erau vazute ca niste stele ce dansau pe cer, precum ielele (fenomenul OZN este identic). Biserica nu a ratat nici ea aceasta perioada magica, data de 24 iunie fiind dedicata nasterii Sfantului Ioan Botezatorul.
Este clar ca aceasta perioada este una fascinanta. Perioada Solstitiul de vara creaza portaluri energetice care, in trecut, erau simtite si observate de anumiti oameni speciali (preoti, maestri etc). In acelasi timp, aceasta perioada este una excelenta pentru meditatie si recunoastere de sine.

sursa foto: https://ljc.ro/

Un comentariu: