joi, 13 iulie 2017

Moartea şi viaţa de Dincolo

Imagini pentru dincolo de viataCând un om moare, sufletul său se separă de corpul fizic; dar şi când este viu, sufletul poate deasemenea, în orice moment să părăsească corpul pentru a călători în spaţiu, să se instruiască sau chiar să viziteze prieteni care trăiesc foarte departe, în alte locuri, pentru a-i ajuta, a-i consola, a le face revelaţii. Foarte puţine persoane sunt capabile să se dedubleze. Chiar noaptea, când dorm, sufletul lor rămâne acolo, învârtindu-se în jurul corpului fizic, fără să înveţe nimic şi fără să facă vreo treabă; atunci, cu atât mai mult, ele sunt incapabile să-şi părăsească corpul în timpul zilei pentru a călători în spaţiu, a reveni apoi, pentru a relua activităţile lor cotidiene. Veţi spune că doriţi să aflaţi repede cum trebuie făcut pentru a se dedubla. Ei bine, nu, nu fiţi atât de grăbiţi; dacă nu sunteţi suficient de pregătiţi, vă pasc mari pericole psihice (obsesie, posesiune, nebunie), şi chiar pericole de moarte. 
Dacă nu începeţi prin a vă purifica, ca să deveniţi stăpâni pe voi înşivă, pe gândurile voastre, pe sentimentele şi înclinaţiile voastre, va fi foarte periculos de a vă părăsi corpul şi a-l lăsa fără protecţie, la bunul plac al oricărei entităţi: atunci se pot produce fenomene deplorabile. Iată de ce nu v-am vorbit prea mult de dedublare; va fi pentru mai târziu, când veţi fi pregătiţi. Cei care sunt grăbiţi să meargă să frunzărească cărţi oculte despre acest subiect, sunt liberi s-o facă, dar îi previn că îşi iau mari riscuri. 
Dacă ne pregătim timp de ani de zile insistând mai ales asupra purităţii: puritatea hranei, a gândurilor, a sentimentelor şi practicând numeroase exerciţii penru a ne domina, a ne stăpâni, atunci sufletul va putea într-o zi, după voia sa, să se detaşeze fără nici un pericol de corpul fizic. În acest fel, adevăraţii Iniţiaţi călătoresc în spaţiu; acolo ei văd şi învaţă multe lucruri a căror amintire o păstrează când şi-au reintegrat corpul fizic (şi acest lucru este foarte important). În anumite împrejurări, anumitor persoane li se poate întâmpla să se dedubleze involuntar – aceasta se manifestă de exemplu printr-o adormire spontană în mijlocul zilei – dar cand ele revin la realitate, nu-şi mai amintesc de ceea ce au vazut, auzit sau făcut, ceea ce este regretabil. 
Problema este deci de a ne putea dedubla în mod conştient, dar nu trebuie să ne grăbim, trebuie mai întâi să ne gândim a ne purifica. De exemplu lucrând, cum v-am învăţat, cu Îngerii celor patru elemente. Nu putem cu adevărat să ne dedublăm dacă n-am învăţat să ne detaşăm... Până la ultima detaşare: moartea. Câţi oameni care n-au învăţat niciodată detaşarea nu reuşesc, chiar în clipa morţii, să se desprindă de corpul fizic ! Legăturile care îl ţin acolo sunt puternice. În viaţă, ei nu se gândeau decât la problemele lor materiale, la bani, la plăceri, atunci, cum ar putea să accepte să abandoneze toate acestea ? Dând târcoale mult timp în jurul corpului lor, în jurul locurilor unde au trăit, a fiinţelor pe care le-au cunoscut, ei suferă enorm până când servitorii divini vin să-i ajute să se elibereze. Alţii, din contră, îşi părăsesc imediat corpul fizic, cum ai scoate o haină, liniştit, într-o minunată bucurie. Iată de ce şcolile iniţiatice au învăţat întotdeauna pe discipolii săi cum să se detaşeze. «Atunci, veţi spune, pentru a se detaşa trebuie să părăsim lumea şi să nu mai frecventăm oamenii ?» NU. Unii asceţi sau pustnici, înţelegând astfel detaşarea, s-au izolat într-un loc singuratic, o grotă în munte... Ei gândeau că s-au detaşat de tot, dar detaşarea lor nu era decât exterioară. În singuratatea cea mai deplină, se trezeau dintr-o dată hărţuiţi de toate felurile de 1 dorinţe şi pofte. Datorită singurătăţii lor, Diavolul îi vizita fără probleme. Literatura este plină de istorii ce povestesc tentaţiile sfinţilor şi pustnicilor. Nu, nu este vorba de a abandona totul, ci de a înţelege că adevărata detaşare este interioară şi că numai puritatea ne poate duce la ea.

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV - Moartea şi viaţa de Dincolo - 13 aprilie 1969 - Sevres

sursa: https://arhivaspirituala.files.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu