vineri, 21 iulie 2017

Semnale radio "misterioase" detectate din spatiu

Imagini pentru semnale extraterestreRecent, Observatorul Arecibo din Puerto Rico a detectat niste semnale radio "stranii" venite din spatiu. La origine acestor semnale s-ar afla o stea pititca neexplorata pe nume Ross 128. Conform cercetatorilor, semnalele apar "aproape periodic" ceea ce a dus la constatarea ca sunt necesare investigaţii viitoare pentru descoperirea sursei exacte. 
Astrobiologul din cadrul Universităţii din Puerto Rico, profesorul Abel Mendez, a afirmat că semnalele nu au fost transmise de extratereştri, însă nu exclude această posibilitate. Conform acestuia, semnalele ar putea fi transmise de un satelit care orbitează în jurul stelei şi blochează câmpul vizual al telescopului. ,,Câmpul vizual al lui Arecibo nu este foarte larg, aşadar există posibilitatea ca un anumit obiect aflat în faţa stelei să transmită semnalele radio,'' a declarat Mendez.  Pe blogul său personal Mendez a declarat că ,,nu am observat niciun obiect care să poată emite semnale radio la un nivel atât de ridicat''.
O alta teorie cu privire la originea semnalului extraterestru are la baza ideea ca acestea ar putea proveni de la furtunile stelare, o explozie de energie ce provine de pe suprafaţa stelei. Exploziile de energie calatoresc cu viteza luminii, emitand semnale radio puternice care pot distruge sateliţii de comunicare de pe Pământ. 

sursa: http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu