vineri, 11 august 2017

Fenomen ceresc extraordinar

Imagini pentru perseideleAstronomic vorbind, luna august este una foarte interesanta pentru iubitorii cerului. In aceasta luna are loc un eveniment ceresc extraordinar - Perseidele. "Stelele cazatoare" sau Perseidele isi vor atinge maximul de vizibilitate, in Romania, in noaptea de 12 - 13 august. De fapt, ele pot fi observate si cu o zi inainte si dupa, vineri, respectiv duminica. Totusi, trebuie sa fim constienti de faptul ca fenomenul va fi de o mai mica amploare.
Perseidele pot fi observate mai bine dupa miezul noptii si spre dimineata. Pentru o vizibilitate sporita ar fi mai bine sa va deplasati in afara oraselor (lumina din orase si poluarea blocheaza mult vizibilitatea). Daca aveti cum, de preferat ar fi sa mergeti la munte unde aerul este curat si vizibilitatea este mult mai buna.
O problema ar fi ca Luna se afla la cateva zile dupa faza plina. Acest lucru va afecta vizibilitatea fenomenului astronomic. Conform lui Bill Cooke de la Meteoroid Environment Office al NASA, „Un meteor la fiecare câteva minute este bine şi cu siguranţă merită să mergi afară, dar nu poate fi spus că este 'cea mai luminoasă ploaie din istoria umanităţii'”
Chiar daca nu veti iesi din orase tot puteti vedea Perseidele. In afara oraşelor se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, iar in orase se vor vedea 20 de meteori pe oră. Este de subliniat faptul ca acest feomen se poate observa cu ochiul liber.
Universul este viu si comunica cu noi. Din acest motiv, este recomandat sa observam fiecare fenomen astronomic si fiecare "respiratie de-a sa". Aceasta este o modalitate de a intra in conexiune cu Universul si de al simti.

sursa: http://www.iflscience.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu