marți, 29 august 2017

MAYWEATHER VS. MCGREGOR - Circul manipularii prin TV

Imagini pentru mayweather vs mcgregorA fost meci mare. Campionul Mayweather, neinvins de 49 de meciuri, l-a intalnit pe nervosul McGregor, campion in MMA. Meciul a avut darul de a fi socant, avand in vedere ca cei doi oponenti veneau din sporturi de contact total diferite. De fapt, "socul" a fost baza castigurilor celor doi luptatori. "Socul" era accentuat si de spectacolul sinistru al declaratiilor celor doi. Jigniri cu tenta rasista si tot felul de invective au tinut oamenii in fata televizoarelor... doar oamenilor le place violenta, de orice fel.
Inainte de meci, multi specialisti erau speriati de faptul ca McGregor nu ar putea rezista unui asemenea meci, deoarece boxul il forta pe acesta sa presteze cu o garda diferita.
Se pare totusi ca McGregor a rezistat si a facut si un meci frumos. Totul a fost frumos pana sa te uiti atent la detalii si sa vezi ca acest meci a fost un teatru... chiar destul de ieftin pentru spectatori. In primele trei reprize, cat McGregor a dominat, Moneymaker s-a facut ca boxeaza, nespeculand nicio eroare in intentiile ofensive ale britanicului, asta desi acesta din urma avea garda joasa ca la MMA. O garda care ii putea aduce un KO usor si in fata unui boxeur mai slab.
Mayweather a inceput greu, lent, dar dupa 9 reprize devenise mai rapid, contrar logicii. Astfel se face ca in repriza a zecea, McGregor a capotat in fata pumnilor din ce in ce mai rapizi ai americanului si a incheiat partida intr-un mod previzibil. Meciul a durat 10 reprize (totusi trebuia sa se termine cu un KO), timp suficient sa se deruleze, in pauzele dintre reprize, cat mai multe reclame, din ce in ce mai scump platite. Si cu cat dura mai mult meciul, cu atat se adunau si mai multi telespectatori, care din pacate se aflau situati pe alte continente cu alte fusuri orare.
Dupa meci amandoi luptatori erau fericiti - Moneymaker mai fabrica cateva sute de milioane de dolari si ii lasa si un bacsis de vreo suta de milioane de verzisori si lui McGregor. Toti erau fericiti si lumea intreaga pacalita.
Modul cum s-a derulat partida imi demonstreaza si felul cum se deruleaza manipularea TV. In cadrul imaginilor tv totul pare realist. Pentru a sustine realismul sunt difuzate scene violente, socante si mai apoi sunt prezentate parerile altor specialisti... de exmplu dupa acest meci, mai multi pugilisti recunoscuti au apreciat luptatorii si calitatea meciului pe Facebook si Twitter. Pana la urma, totul este frumos si coafat. Oamenii sunt bucurosi ca au asistat la spectacol, nefiind constienti ca sunt victimele unei manipulari ordinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu