joi, 24 august 2017

Rothschild incearca sa puna mana pe sistemul bancar romanesc

Imagini pentru banca transilvaniaInainte de a trece la subiect, trebuie sa spun ca Rothschild detine deja sistemul bancar romanesc. Prin intermediul BRD (cumparata de Societe Generale) si BCR (cumparata de Erste), pe care le controleaza, familia Rothschild manevreaza majoritatea operatiunilor bancare din Romania. Problema a inceput cand o banca romaneasca (Banca Transilvania) a ridicat capul si a ajuns sa ameninte suprematia BRD si BCR pe piata bancara romaneasca.
In momentul de fata, Banca Transilvania doreste sa cumpere Bancpost-ul. Daca va reusi acest lucru, Banca Transilvania va fi cea mai puternica banca de pe piata bancara romaneasca. Conform unor surse de pe piaţa bancară, Rothschild împreună cu firma de consultanţă şi audit EY sunt consilierii Varde, un fond care deţine peste 12 miliarde de dolari în spate şi care încearcă să găsească oportunitate de business pe piaţa bancară din România. Din "pura intamplare" fondul a gasit ca este timpul sa investeasca in sistemul bancar romanesc prin preluarea Bancpost-ului.
Trebuie sa mentionez faptul ca Banca Transilvania este detinuta in majoritate de actionari romani. La aceasta banca, actionarii straini detin o cota foarte mica de actiuni. Este de preferat, la fel ca in cazul privatizarii Oltchim, care se desfasoara in aceasta perioada, ca cei care vor cumpara aceasta banca sa fie bancherii romani. Daca guvernul va avea inteligenta si dorinta de a face lucrurile in interesul statului roman, aceasta banca va ramane in mainile romanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu