marți, 28 noiembrie 2017

Fizica cuantica confirma - Conştiinţa umană există dinaintea naşterii

Imagini pentru constiinta cuanticaIn cadrul fizicii cuantice câştigă teren teoria conform căreia „energia nu poate fi creată sau distrusă, ci doar se poate schimba”. Pe baza acestei teorii,  cercetătorul David Hamilton a precizat că existenţa conştiinţei este eternă, prin particulele sub-atomice ale universului, iar atunci când se naşte cineva, este canalizată într-o fiinţă fizică, scrie Rise Earth.
„Cred că fiecare dintre noi a existat înainte de a ne naşte pe pământ”, a precizat acesta. „Fiecare dintre noi este conştiinţă pură, concentrată curent în dimensiunea fizică. Ştiinţa ar spune în mod normal că viaţa este întâmplătoare, apărând din emergenţa accidentală a particulelor subatomice, dar nu sunt de acord cu acest lucru”.
Cercetatorul a mai declarat că „ştiinţa spune că această conştiinţă este un efect secundar al chimiei creierului. Eu cred că creierul doar afectează conştiinţa, în acelaşi mod în care calitatea instalaţiei TV afectează procesarea semnalului şi calitatea imaginii. Televizorul nu creează programul, aşa cum nici creierul nu creează conştiinţa. Conştiinţa este ceva fundamental naturii, este prinsă chiar de ţesătura realităţii”, astfel conştiinţa transcede timpul şi spaţiul.
Aceasta teorie vine in completarea ideilor lui Robert Lanza care crede că minţile noastre există prin energia care este conţinută în corpurile noastre şi este eliberată odată ce corpurile fizice mor, într-un proces pe care acesta îl numeşte „biocentrism”.
Conform lui Lanza, după moartea corpurilor fizice, energia conştiinţei noastre va continua să existe la nivel cuantic. „Există un număr infinit de universuri şi tot ce se poate întâmpla are loc într-unul din infinitatea de lumi”, a subliniat Lanza. Acesta a mai sustinut faptul că existenţa conştiinţei va continua într-un univers paralel.

3 comentarii:

  1. Am trăit o experiență de "moarte clinică",trei săptămâni de comă,etc.Nu mi-e frică să spun că,pentru câteva clipe,ore,nu știu,am fost în acel loc unde există doar energie,conștiințe trecute,oameni care au fost și cu care am petrecut lucruri uluitoare...O rudă apropiată,cu care am stat alături,m-a retrimis înapoi,în viață:"Du-te acasă,copile!"Începând din acel moment,mă trezeam din comă...Sunt lucruri uluitoare,doar cine trece pe-acolo,poate înțelege...Mă cutremur și acum!În câteva minute(ore?),am retrăit ,parcă,o altă viață:am ajuns prin locuri pe care le visam,doar:Argentina,întinsul Ocean...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am trait si eu o experienta similara dar de scurta durata. O decorporalizare-ridicare deasupra corpului-urmata de prabusirea in corp dupa ce l-am privit de la inaltimea tavanului. Totul a inceput firesc, credeam ca ma ridic cu intreg corpul in pozitia sezand, sprijinit de tablia patului si am realizat ca de fapt corpul imi ramasese culcat pe spate, sub "mine". Corpul imi parea strain, repulsiv, nefamiliar, straniu in comparatie cu celelalte obiecte din camera care-mi erau familiare. Cand m-am "prabusit" revenind in corp, acesta ma strangea ca un pantof cu un numar mai mic. Am patruns in corp ca intr-o armura medievala stramta, un invelis comprimant, neconfortabil. Precum o mana intr-o manusa extrem de stramta si a durat ceva timp pana "m-am readaptat" la el. Vedeam "in ascensiune" si tablia patului, in spatele meu ceea ce era fizic imposibil, fiind culcat pe spate in momentul ascensiunii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este extraordinar ceea ce spuneti... va multumesc pentru ca ne-ati impartasit experientele

    RăspundețiȘtergere