marți, 12 decembrie 2017

Un OZN urias in preajma Pamantului?

Aceasta intrebare si-au pus-o zilele acestea mai multi cercetatori din cadrul organizatiei SETI. Acestia au luat in vizor un asteroid uriaş si ciudat în formă de ţigară care tocmai a trecut prin sistemul nostru solar. Asteroidul a fost observat prima dată în luna octombrie a acestui an de astronomii de la Universitatea din Hawaii. 
Conform astronomilor, asteroidul cu pricina este primul corp din afara sistemului nostru solar care ne vizitează. Asteroidul, potential OZN, are sute de metri lungime, dar o lăţime de zece ori mai mică. Astronomii considera ca asteroizii nu au, de obicei, asemenea forme ciudate. Din acest motiv, obiectul spatial este banuit a fi de fapt un OZN.
Potrivit mai multor cercetatori, navele in formă de ţigară sau de ac sunt cele mai potrivite pentru călătoriile interstelare. Asta datorita faptului ca forma lor reduce posibilele daune care pot fi provocate de praful şi gazul cosmice şi fricţiunea. 
Pentru a studia mai bine obiectul, organizaţia SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) plănuieşte in acest moment să îndrepte un telescop puternic spre corpul spaţial pentru a-l analiza în detaliu. In acest scop, va fi folosit radiotelescopul Green Bank din SUA.
In acest moment, Oumuamua, asteroidul ciudat, se află la de două ori distanţa dintre Pământ şi Soare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu