joi, 11 ianuarie 2018

Destin sau libertate pe calea societatii materialiste

Imagini pentru destinSuntem programati sa traim asa cum traim, sau avem libertate totala? Este o intrebare la care pare sa fie greu de raspuns. Totusi, observam ca anumiti oameni au anumite inclinatii sau anumite probleme pe care le-au mostenit din nastere. Desi nu stim exact de ce ne nastem asa cum ne nastem, putem deduce faptul ca Universul ne-a asezat de dinainte pe un drum anume. Un drum anume pe care putem sa il numim destin. Un drum anume in care intalnim persoane pe care le-am mai intalnit in alte vieti si care au rolul de a ne invata. Asta deoarece fiecare persoana din viata asta ne este un invatator.
Desi ne inscriem pe drumul destinului, miscarile noastre sunt libere. Atat de libere incat putem deraia de pe drum... si multi o fac. De fapt, cred ca societatea noastra este construita in asa mod incat sa ne deraieze de pe drumul destinului. De exemplu, in loc sa fim mesageri ai iubirii si spiritualitatii, muncim intre 8 si 10  ore pe zi (sau chiar mai mult) pentru a castiga bani pentru a ne cumpara lucruri materiale.
Treptat, am fost transformati in niste executanti. Niste robotei ce si-au uitat destinul si care ratacesc, urcand pe scara sociala a materialismului.
In acelasi timp, ca si Constiinta, umanitatea se afla inscrisa pe calea destinului. Nu e nimic intamplator. Chiar si faptul ca noi, ca indivizi, parem pierduti, face parte tot din drumul nostru. Suntem exact acolo unde trebuie sa fim... pe taramul egoismului, adica al societatii materialiste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu