luni, 21 mai 2018

Incidentul OZN de la Coyame

Imagini pentru ozn coyameLa data de 24 august 1974, unul din radarele defensivei aeriene ale Statelor Unite a detectat un obiect neidentificat care se deplasa cu o viteza uimitoare. Mai exact, OZN-ul circula cu viteza de 4.000 km/h. pe deasupra Golfului Mexic, lângă orașul Corpus Christi, Texas. Brusc, obiectul și-a schimbat direcția spre Coyame. In acelasi moment si in aceeasi zona a fost identificat si un avion american de croaziera care circula periculos de aproape de OZN. Radarul american a urmarit atât OZN-ul cât și avionul până la un moment când ambele au dispărut în același punct. Guvernul american nu a fost singurul care a detectat OZN-ul. Obiectul neidentificat a fost detectat si de radarele mexicane.
Dupa disparitia de pe radare a obiectului, amandoua guvernele au trimis echipe de recunoastere la locul faptei. S-a observat imediat ca locul prabusirii se afla pe teritoriul Mexicului, astfel ca echipa mexicana a ajuns prima. Americanii au contactat imediat autoritatile mexicane oferindu-se sa intervina impreuna cu ei in preluarea epavei, explicandu-le mexicanilor ca ei au mai multa experienta in aceste cazuri. Guvernul mexican a refuzat oferta americana, preferand sa acioneze singur.
Desi au fost refuzati de mexicani, americanii au trimis in secret o echipa speciala pe teritoriul mexican sa verifice operatiunile de preluare a epavei. La locul faptei, trupele americane au gasit un obiect ciudat metalic, împreună cu resturile avionului și, la câțiva metri, un vehicul de armată mexican cu patru persoane ucise în el, din motive necunoscute. Desi desfasurase o operatiune ilegala, guvernul SUA a informat Mexicul de ceea ce gasise, iar mexicanii si-au schimbat parerea si au acceptat serviciile de preluare a epavei.
Epava a fost preluata de armata SUA, a fost dusa in prima faza intr-o baza mexicana pentru ca mai apoi sa fie dusa in Statele Unite. Incidentul nu a fost facut public de catre SUA, dar dosarele au fost desecretizate fara a se da totusi prea multe detalii. Dosarele au fost studiate de Organizatia MUFON si au fost facute publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu