marți, 26 iunie 2018

Fizica cuantica si Spiritualitatea


Alex Peterson examineaza cum teoriile fizicii cuantice se potrivesc cu Spiritualitatea.
Fizica cuantica este muchia taioasa a stiintei vestice si merge dincolo de Teoria Relativitatii a lui Einstein. Lucrul interesant despre fizica cuantica este faptul ca impulsul original care a dus la ridicarea ei, adica urmarirea caramizilor elementare de constructie ale Universului (particule elementare separate), a devenit fara inteles odata cu descoperirea ca Universul ne apare ca un tot indivizibil care este in flux dinamic perpetuu.
Ca si Teoria Relativitatii a lui Einstein, fizica cuantica sugereaza ca materia este doar o forma a energiei (poate fi considerata o forma mai inceata de energie), si , ca si energie, ea nu exista cu siguranta in locuri definite, ci arata doar "tendinte" sa existe. Un fapt care intriga si mai mult este notiunea ca existenta unui Observator este fundamentala pentru existenta Universului, fapt cunoscut sub numele de "Efectul observatorului", implicand cu certitudine astfel, ca Universul este un produs al Constiintei ( mintea lui Dumnezeu).
O fiziciana americana, Barbara Brennan srie in cartea sa "Mainile luminii": "Prin experiente de-a lungul ultimilor zeci de ani, fizicienii au descoperit ca Materia ar fi complet convertibila in alte particule de energie si vice-versa si la un nivel subatomic, Materia nu exista cu certitudine in locuri definite, doar arata "tendinta" de a exista. Fizica cuantica incepe sa realizeze ca Universul pare a fi o gigantica retea de matrici interconectate si inseparabile.
Daca Universul este intr-adevar compus dintr-o astfel de retea, nu exista logic asa un lucru numit "parte". Acest lucru implica la randul lui ca noi nu suntem parti separate ale unui Intreg, dar ca chiar noi suntem Intregul." Fizicianul cuantic Dr. David Bohm merge si mai departe in cartea lui "Ordinea Implicita", in care arata: " Legile fizice elementare nu pot fi descoperite de o stiinta care rupe Lumea in bucati".Si inca totusi aceasta metodologie a stiintei clasice este exact ceea ce se invata in cele mai multe scoli azi.
Bohm descrie "o ordine cuprinzatoare implicita" care exista intr-o stare nemanifestata si care este fundatia pe care se sta Realitatea fizica manifestata, pe care o vedem noi. Bohm numeste aceasta realitate manifestata " ordine cuprinzatoare explicita". Merge insa mai departe si spune ca "partile par a fi vazute in conexiune imediata in care relatiile lor dinamice depind intr-un mod ireductibil de starea intregului sistem...astfel unii sunt condusi spre o noua notiune a Intregului nespart in parti, care interzice ideea clasica a analizarii lumii in parti existente separate si independente."
Recentele descoperiri ale fizicii cuantice ( mai ales munca Dr Bohm) despre Univers, incepand sa fie facute prin prisma "Totului intreg interconectat" si "Efectul Observatorului", implica faptul ca Constiinta se intinde la baza intregii Realitati. Acest fapt are foarte stranse legaturi cu conceptele esoterice antice care spune ca intreaga Realitate este manifestarea unei singure si imense Entitati sau Principiu Creativ. Oricum nimic din ce este scris aici nu surprinde pe cei care au experimentat "Unitatea" asociata cu starile holotropice.


sursa: www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu