luni, 30 iulie 2018

Nikola Tesla -10 citate pentru dezvoltare

Dupa parerea mea Nikola Tesla a fost cel mai mare om de stiinta pe care umanitatea l-a avut. Acest fapt este sustinut de inventiile sale care au fost capabile sa dea un nou impuls Terrei si umanitatii si care, din pacate, multe dintre ele stau ascunse in subsolurile reci ale arhivelor strict secrete ale SUA. Spre deosebire de ceilalti oameni de stiinta, care au existat si care exista si in prezent, Nikola Tesla a materializat toate viziunile si teoriile sale, demonstrandu-le viabilitatea. Din acest motiv am considerat ca o parte a ideilor si citatelor sale ar putea ajuta oamenii. 

1. Primele noastre eforturi sunt pur si simplu niste imbolduri ale unei imaginatii vii si nedisciplinate. Pe masura ce inaintam in varsta, ratiunea preia controlul si devenim din ce in ce mai sistematici si mai organizati.

2. Inventia este cel mai important produs al mintii creative a omului. Scopul sau final este stapanirea completa a mintii asupra lumii materiale, valorificarea fortelor naturii pentru satisfacerea necesitatilor umane.

3. Eu personal evit toti stimulentii. De asemenea ma abtin de la a manca carne.

4. Nu exista dubiu ca mancarea vegetala, precum sunt fulgii de ovaz, este mai economica decat carnea, si superioara ei atat din punctul de vedere al performantelor fizice cat si al celor mentale obtinute. In plus, o astfel de mancare, ne taxeaza organele digestive mai putin si ne face mai multumiti si mai sociabili, producand o cantitate de bine care este dificil de estimat.

5. Omul de stiinta nu tinteste spre un rezultat imediat. El nu se asteapta ca ideile sale avansate sa fie preluate imediat. Munca sa este similara cu a plantatorului - pentru viitor. Datoria sa este sa puna bazele pentru cei care vor veni, si sa le arate calea.

6. Istoria stiintei ne arata ca teoriile saunt perisabile. Cu fiecare adevar nou descoperit noi obtinem o intelegere mai buna a naturii si conceptiile si opiniile noastre sunt modificate.

7. Banii nu reprezinta o astfel de valoare cum este cea care le-a fost atribuita de catre oameni. Toti banii mei au fost investiti in experimente cu ajutorul carora am facut noi descoperiri care au permis umanitatii sa aiba o viata un pic mai usoara.

8. Instinctul este ceva ce transcede cunoasterea. Avem, fara indoiala, anumite fibre fine care ne permit sa percepem adevarurile atunci cand deductia logica, sau orice alt efort intentionat a creierului, este inutil.

9. Darul puterii mentale vine de la Dumnezeu, de la Divinitate, iar daca ne concentram mintea noastra asupra acestui adevar, noi intram in ton cu aceasta mare putere.

10. Cunoasterea vine din Univers, iar viziunea noastra este structura sa cea mai perfecta. Avem doi ochi: pamantesti si spirituali. De preferat este ca cei doi sa devina unul singur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu