duminică, 10 februarie 2019

Evenimentele din viata ta nu sunt bune sau rele: ele doar sunt

Imagini pentru bine si rauModul în care te raportezi la aceste evenimente îţi creează experienţa. Se spune că era odată un om sărac a cărui singură avere era calul său. Dacă l-ar fi vândut s-ar fi îmbogăţit. Tot satul îl considera nebun pentru că nu vindea acel cal. Şi mai grav este faptul că într-o zi calul a plecat de acasă şi nu i-a mai dat nimeni de urmă.
Atunci toţi îi reproşau faptul că nu i-a ascultat, iar acum a rămas fără nimic. El le-a replicat că ce e bine şi ce e rău nu e el în măsură să hotărască, iar lumea l-a luat şi mai mult în râs. După vreo două săptămâni însă, calul s-a întors acasă cu o herghelie de cai sălbatici, iar atunci toţi oamenii din sat îi spuneau cât de norocos este. Omul nostru a avut însă aceeaşi replică: “Ce e rău şi ce e bine nu sunt eu în măsură să hotărăsc.”
Detaşează-te de eveniment în sine. Nu îl cataloga ca rău sau bun. Fii pregătit să înveţi din tot ceea ce ţi se întâmplă.
Detaşarea nu înseamnă că tu nu ar trebui să deţii nimic, ci că nimic nu ar trebui să te deţină pe tine. – Ali Ibn abi Talib
sursa:  florinrosoga.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu