marți, 18 martie 2014

Descoperire interesanta - Craniu "extraterestru" gasit in Franta

O descoperire recenta a starnit controverse in randul oamenilor de stiinta. Scheletul unei femei ce a trait acum 1650 de ani in urma ce a fost gasit in Franta prezenta un craniu neobisnuit. Aceasta avea un craniu alungit asemanator cu al extraterestrilor prezentati in filme.
Cadavrul a fost gasit in cadrul unei necropole descoperita in Alsacia si care continea 38 de morminte ce a apartinut unor generaţii ce s-a întins pe o perioadă de peste 4.000 de ani. Sapaturile au fost facute in 2011 dar de abia acum s-a excavat in profunzime. 
Se stie faptul ca in trecut membrii aristocratiei obisnuiau sa-si deformeze cutia craniana. "Deformarea se face cu ajutorul unor bandaje şi al unor plăci din lemn. E o practica populară în Asia centrală şi importată în Europa", a explicat unul dintre arheologi. In acea perioadă, deformarea craniilor era un privilegiu rezervat artistocraţilor, după moarte”. 
Ce este important este faptul ca acest tip de craniu a fost gasit in Europa demonstrand ca aceasta practica a existat la nivel global si nu era specifica doar unei anumite populatii.
E adevarat ca oamenii obisnuiau sa isi deformeze cutia craniana dar o faceau pentru a-i imita pe zei care pareau sa aiba craniul similar. De fapt, ce nu se aminteste in nici-un material ce vorbeste despre aceste tipuri de cranii este faptul ca s-au descoperit si cranii alungite cu un volum cranian mai mare decat cel uman, iar aceste descoperiri nu au fost izolate ci s-au facut pe intreg globul.
Mai mult ca sigur ca acest aspect al formei craniene era foarte important pentru populatia bastinasa astfel incat acestia au recurs pur si simplu la o modificare radicala a aspectului fizic. Dar cercetatorii au tendinta de a minimaliza acest aspect deformand practic adevarul istoric doar pentru a-si demonstra propriile lor teorii.

sursa: http://www.evz.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu