vineri, 28 martie 2014

NASA - Civilizatia moderna se apropie de colaps

Civilizatia umana se apropie de colaps, cel putin asa ne spun cei de la NASA. Pentru a sustine aceasta teorie cei de la NASA  ne aduc si cateva argumente. Unul dintre argumente ar fi instabilitatea economica mondiala crescânda şi presiunea excesiva asupra resurselor planetei.
Cei de la NASA sustin ca au folosit modele teoretice pentru a prezice ceea ce se va întâmpla în ţările industrializate în cursul următorilor 100 de ani si astfel matematicienii au ajuns la concluzii îngrijorătoare: chiar făcând predicţii conservatoare (fără a recurge la cele mai pesimiste scenarii), perspectivele sunt sumbre, deoarece situaţia se înrăutăţeşte rapid.
Cercetatorii de la NASA aduc exemple istorice cum ar fi colapsul unor civilizaţii sofisticate, precum cea romană, dinastia Han sau Imperiul Gupta.
Specialistii NASA concluzioneaza faptul că şi atunci, la apariţia semnelor de avertizare în privinţa apropiatului dezastru, elita societăţii a perseverat adesea pe aceeaşi cale pe care obişnuia să meargă, păstrănd acelaşi mod de viaţă, până când a fost prea târziu – iar in ziua de azi se întâmplă la fel.
Cercetatorii spun ca aceste exemple istorice demonstreaza faptul ca până şi cele mai complexe şi avansate societăţi pot fi fragile, efemere şi susceptibile de a intra în colaps. Acestia mai aduc ca exemplu si calculul facut de un matematician, pe nume Safa Motesharri, unul dintre autorii raportului, bazat pe un model numit “Human And Nature Dynamical” (Handy). Acesta afirmă că procesul de ridicare şi prăbuşire a unor civilizaţii este un model ciclic, recurent, ce poate fi întâlnit de-a lungul întregii istorii.
"Studiul explorează factorii care pot duce la colapsul civilizaţiei, de la creşterea populaţiei la schimbările climatice, ajugând la concluzia că, atunci când mai mulţi factori se combină, se poate ajunge la prăbuşirea societăţii din cauza „supraexploatării resurselor” şi a „stratificării economice a societăţii în elite şi mase”
Cresterea populatiei a fost tot timpul o problema, dar nu pentru umanitate ci pentru elita mondiala. Schimbarile climatice sunt exagerate, acestea facand parte din ciclul natural al planetei noastre.
In ceea ce priveste civilizatia actuala - ea va cadea si va trebui sa cada. Precum civilizatiile romane, Han sau Gupta si aceasta civilizatie se bazeaza pe dominatie si pe control, realizat prin intermediul unui sir neintrerupt de razboaie si tragedii.
Caderea unei asemenea civilizatii va face parte din normalitate. Deoarece normalitatea inseamna o lume in care oamenii trebuie sa fie cu adevarat liberi pentru a-si cunoaste propriul ei Eu si nu dominata prin razboaie, politica, mass media sau teroare.
In acest moment omenirea se afla sub un atac psihotronic prelungit cu rol precis de dominare si subjugare - aceasta nu este normalitate.

sursa: http://www.descopera.ro/

P.S. Cand spun ca aceasta forma de civilizatie va trebuie sa cada nu ma refer la dezastre sau la un colaps total al existentei civilizate. Ma refer doar la o schimbare totala a societatii si o regandire a politicii mondiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu