vineri, 14 martie 2014

Soarele a intrat in "adormire" - Oamenii de stiinta sustin ca vom intra intr-o Mini-Era Glaciara

Se pare ca de ceva timp activitatea Soarelui a scazut la cea mai mica intensitate a ultimului secol alarmand mai multi oameni de stiinta care se intrec in a sustine teorii peste teorii. 
"Sunt fizician in domeniul solar de 30 de ani si nu am vazut niciodata asa ceva. Daca te uiti inapoi cand Soarele a fost la fel de inactiv trebuie sa te intorci in timp aproximativ 100 de ani", a declarat specialistul Richard Harrison, conform news.com.au. Richard Harrison este seful departamentului de fizica spatiala de la laboratorul Rutherford Appleton, din Oxfordshire, Marea Britanie.
Un alt om de stiinta, Mike Lockwood, de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, spune ca Soarele poate deveni din ce in ce mai linistit. Acesta spune ca situatia de acum este comparabila cu cea de la sfarsitul secolului al XVII-lea, atunci cand Soarele a intrat intr-o faza deosebit de linistita, cunoscuta sub numele de "Maunder Minimum".
Acea perioada a fost o adevarata o Mini-Era Glaciara. Acea perioada solara a coincis cu ierni foarte friguroase inregistrate in Europa, iar Marea Baltica si fluviul Tamisa au inghetat, provocand un dezastru agricol si foamete in toata Europa. 
Profesorul Lockwood spune ca situatia se poate repeta, Europa fiind expusa in fata acestui pericol.
Ca intotdeauna un fenomen este urmat de o gramada de declaratii alarmiste numai bune de speriat. Cand Soarele a ajuns la un nivel foarte ridicat toti oamenii de stiinta ne-au alarmat sustinand tot felul de teorii socante cu privire la acest fapt. Ei bine, nu s-a intamplat nimic rau in toata aceasta perioada cat Soarele pur si simplu a "explodat".
La fel se intampla si in acest moment, cand Soarele pare sa se fi linistit. Aceste teorii alarmiste vin dintr-un motiv - oamenii de stiinta nu cunosc mai deloc aceasta realitate dar sustin cu indracire niste teorii vechi si care nu isi mai au rostul.
Nu spun ca Soarele nu ne-ar putea face surprize, dar nu poti sa alarmezi oamenii doar bazandu-se pe niste supozitii. Mini-Era Glaciara de acum 400 de ani in urma e posibil sa fi avut ca si cauza mai multi factori. Factori care nu prea sunt cunoscuti in prezenti de cercetatori si e si normal, nu au trait in acea perioada ca sa poata analiza circumstantele. Astfel totul se bazeaza pe niste teorii care, de multe ori, si-au aratat limitele.
Este clar ca totul se schimba in jurul nostru. Aceasta schimbare a inceput cu mult timp in urma si isi urmeaza cursul ei firesc antrenand cu ea si Universul de care noi suntem constienti. Schimbarea va fi constientizata in timp, odata cu modificarea, treptata, a perceptiei noastre despre viata si despre spiritualitate.

sursa: http://www.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu