marți, 1 aprilie 2014

NASA va construi o baza in spatele nevazut al Lunii

NASA intentioneaza sa construiasca o baza in spatele Lunii si pentru acest fapt a discutat deja cu Casa Alba. Acestia intentioneaza sa foloseasca baza pentru viitoarele zboruri spre Marte. NASA se va folosi de câmpurile gravitaţionale din spatele Lunii, unde viitoarele nave spaţiale vor putea să fie parcate în spaţiu, după cum preciza dailymail.co.uk. 
"Luna, acest...lucru care "supraveghează" Pământul va fi locul unde va fi amplasat ceva foarte important", notează şi unele dintre publicaţiile de specialitate.
Viitoarea baza spatiala se va afla  la o distanţă de 445.788 de kilometri de Terra si va contribui la lărgirea orizonturilor omenirii în privinţa explorării spaţiale. 
"Publicaţia Orlando Sentinel afirmă că NASA va folosi probabil echipamente rămase de la construirea actualei ISS şi va utiliza rachete din gama Space Launch System pentru a lansa viitoarele vehicule spaţiale.
Proiectul sistemului de lansare se află în faza de execuţie, are un cost estimat la 3 miliarde de dolari pe an şi va fi finalizat în 2017. Viitorul avanpost spaţial va fi parcat într-un punct din spaţiu, denumit EML-2 (Earth-moon libration point 2)."

Specialistii NASA  sustin ca plasarea unui vehicul spaţial într-un astfel de punct Lagrange dintre Terra şi Lună, dincolo de Lună, reprezintă o bună metodă pentru a testa capacitatea oamenilor de a accede la spaţiul îndepărtat şi este, totodată, cea mai bună opţiune pe termen apropiat pentru a dobândi experienţă de zbor în spaţiu, cu riscuri mici.
Desi pare ceva de domeniul fantasticului pentru multi, intentia celor de la NASA este mai mult de a dezvalui un adevar decat de a demara un viitor proiect. Tot timpul cand NASA anunta demararea unui proiect acel proiect exista deja, de ce ar fi diferit in cazul asta?
Sunt sigur ca NASA a dezvoltat programul sau spatial cu mult mai mult decat ne este prezentat, asa incat fiecare proiect spatial revolutionar pe care acestia il anunta acesta exista deja.

sursa: http://www.evz.ro/

Un comentariu: