vineri, 15 aprilie 2016

Cum ajungi la iluminare - prin asceza sau in cadrul societatii?

Asceza este de preferat. Fara atasamentele date de societate, in liniste si fara dominatia impusa de liderii oculti ai acestei realitati, drumul spre spiritualitate este garantat. Dar omul modern este dependent de societate. Asta deoarece societatea a crescut oameni dependenti si atasati de ea. Din acest motiv societatea este un aspect extrem de nociv pentru evolutia noastra spirituala.
Suntem atasati de persoane, de bani, de obiecte, de activitati (job, mass media, internet etc) si tinuti intr-o poluare atmosferica, fonica, psihotronica (suntem atacati psihotronic, prin intermediul mass mediei si internetului, in continuu) si energetica intr-un mod extrem.
In acelasi timp, societatea este o expresie clara a egoului nostru. De fapt, liderii oculti sunt creatia noastra ca si Constiinta. Lideri ce au construit aceasta societate si ne-au modelat fizic si psihic pentru a ne plia pe structurile ei.
Dar cu siguranta 99, 99% din cei care vor incerca asceza nu vor reusi. Un procent mic va reusi in asceza... doar cei care au fost crescuti, mai mult solitari, o buna parte a vietii lor in zone rurale izolate de societate. Din acest motiv, asceza nu este potrivita pentru cei crescuti in sanul societatii.
Indivizii acestei societati nu vor putea niciodata sa scape in totalitate de atasamente, dar asta, desi suna ciudat pentru unii, nu reprezinta un obstacol prea mare pentru spiritualitate.
Societatea este in sine o experimentare a izolarii totale in interiorul unui colectiv. Este in fapt o experimentare a existentei noastre eterne, iar liderii oculti sunt practic un obstacol, creat de noi, dar si o treapta a evolutiei noastre.
Putem evolua spiritual in cadrul acestei societati. Au existat oameni si exista in continuare indivizi care au ajuns la nivele inalte de spiritualitate chiar in mijlocul societatii. Indivizi iluminati, maestri, care detin masini, bani, afaceri si totusi detinatorii unei spiritualitati extraordinare. Dar aceasta stare trebuie obtinuta printr-o serie de etape de schimbare obligatorii (nu neg insa faptul ca unii indivizi se pot schimba radical intr-un timp foarte scurt, dar acestia sunt doar exceptii).
1. O prima etapa este modul de a privi aceasta realitate.
2. Prin schimbarea modului de a privi aceasta realitate, vom putea schimba modul nostru de gandire. 3. Prin schimbarea modului de gandire, vom deveni mai constienti de aceasta realitate.
4. Devenind mai constienti, vom iubi mai mult si ne vom bucura mai mult de aceasta realitate si chiar de atasamentele noastre. Acest ultim aspect ne va modifica viata radical prin faptul ca vom schimba putin din freventa noastra energetica. Persoanele ajunse la acest nivel vor duce o viata diferita de majoritate - vor uita de trendurile societatii, moda, masini, bani, tehnologie etc si vor folosi acest tip de atasamente doar pentru a-si satisface unele nevoi de moment. Unele dintre aceste persoane pot ajunge foarte bogate si pe pozitii sociale foarte inalte, dar aceste beneficii materiale vor fi folosite doar pentru a ajuta si a schimba societatea.
5. Printr-o practica spirituala permanenta (meditatie, meditatie activa, stare de observare profunda a acestei realitati) individul ajuns la cea de-a patra etapa poate ajunge la un alt nivel. De aici calea spre iluminare este cat se poate de deschisa.
Raspunzand la intrebarea din titlu, pot spune ca nimic nu este imposibil. Calea spre iluminare se poate gasi si in mijlocul societatii. De ce nu?

P.S. Asta este modul in care privesc eu calea spre iluminare. Astea sunt etapele in care inca ma aflu. Poate pentru unii, termenul de "etapa" este impropriu - atunci ii invit sa gaseasca un alt mod de a exprima acest drum spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu