luni, 9 mai 2016

Realizarea Absolutului

Planurile subtile nu pot fi stapanite si controlate cand ramanem ferm ancorati in planul fizic. Aceasta constientizare se poate dezvolta prin doua metode: prima este integrarea meditatiei in actiune. Prin meditatie fiinta rupe valul ignorantei, realizeaza adevarata natura a Sinelui Suprem, care este identic cu Sinele tuturor fiintelor; printr-o atitudine altruista si actiuni pline de dragoste, fiintele intra in relatii armonioase cu ceilalti; a doua metoda, prin care putem deveni constienti de Divinul din fiinta noastra, implica cunoasterea fortelor ascendente si descendente ale constiintei noastre.
Deplinul control al acestor forte ajuta fiinta sa-si expansioneze constiinta si astfel sa ajunga la nivelele cele mai inalte. Miscarile descendente aduc lumina si puterea constiintei in nivelele existentei materiale. Aceasta insemna a transforma lumea fizica in cai de exprimare a Iubirii Universale si a Adevarului Unificator. Yoga integrala non-dualista vede evolutia ca o progresiva transcedere a nivelelor grosiere ale manifestarii. Intregul univers reprezinta modul de exprimare a Divinului. Scopul existentei fiintei umane este sa evolueze si sa devina constienta de Spiritul Universal; de aceea esenta sistemului Yoga-Integrala consta intr-o constientizare a existentei individului in Supraconstiinta Divina.
Sri Aurobindo sintetiza filozofia Advayta Vedanta, considerand ca nu e necesar pentru omul modern sa realizeze ascetismului nondualist prin renuntare. Meditatia in actiune, realizata cu detasare, pregateste Sadhaka (aspirantul spiritual) pentru trezirea in fiinta sa a fortei primare, Kundalini Shakti.
Prin realizarea uniunii dintre Shiva si Shakti, umanitatea poate fi ridicata la un alt nivel de constiinta.

Swami Atmananda - Relatarile unui discipol despre maestrii din Himalaya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu