joi, 2 iunie 2016

Tortura circului

A venit circul in oras!!! Taticul isi baga mainile in buzunar sa isi verifice economiile in timp ce copiii asteapta nerabdatori sa mearga sa vada ce pozne mai fac bufonii si animalele salbatice. In drum spre circ copilul vede animale mari in custi mici. Animale slabe, cu urme de lovituri pe ele. Intrebarea vine firesc de la copil... leul de ce are dungi pe el?... ca sa semene cu tigrul? Taticul, cum nu s-a gandit niciodata la animalele de circ (de fapt la animale in general) ca la ceva care se merite asa ceva, nu prea stie sa raspunda pe moment. Raspunsul ii vine in final si ii spune copilului... se pare ca leul a fost obraznic si nu si-a facut temele. Copilul, care este mai inteligent decat crede tatal, ii mai pune o intrebare... dar tu de ce nu ti-ai facut temele? Tatal raspunde, neintelegand nimic... ce teme? Nu am avut de facut nicio tema!!!
Asta este adevarul de fapt. Tatal nu a avut de facut nicio tema cum nici animalele nu ar trebui sa-si faca nicio tema si nicio saritura prin cercul de foc al circului. Circul este o prestatie care umple de rusine umanitatea. Chinuim animale pentru hazul nostru. Este o rusine si o modalitate inapoiata de a ne exprima ca oameni.
Nu ar trebui sa mai acceptam acest fapt din acest motiv va cer sa nu va duceti la circ. Animalele nu merita o asemenea tortura. Animalele sunt o parte a Constiintei noastre si sunt niste entitati minunate. In fapt sunt parte din noi. Aveti grija de ele si nu fiti partasi la circul torturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu