miercuri, 3 mai 2017

Epidemia de rujeola si criza vaccinurilor

Daca este sa ne luam dupa stirile din mass media romaneasca, in Romania copiii mor pe capete din cauza rujeolei. In acelasi timp, prezentatorii de stiri omit sa spuna ca decesele acelor copii au fost de fapt provocate cu adevarat de alte maladii, cum ar fi cancerul sau bolile de inima.
Asa-numita epidemie de rujeola se extinde direct proportional cu lipsa vaccinurilor de pe piata romaneasca. O penurie a vaccinurilor ce este total ilogica, in conditiile in care de ceva timp se tot pomenea de aceasta epidemie. Se poate observa ca statul nu a luat nicio masura in acest sens. Mai ciudat este ca nici marile lanturi de farmacii romanesti nu au luat nicio masura de suplimentare a vaccinurilor, ratand se pare o mare afacere.
Desi statul nu a luat nicio masura de suplimentare a efectivelor de vaccinuri, totusi ne impinge sa ne vaccinam copiii. In timp ce pune presiune pentru a ne vaccina copiii, ne si ameninta cu o viitoare obligativitate a vaccinarii copiilor.
In realitate, toata aceasta situatie este trasa de par. Copiii nu au murit de la rujeola, ci din alte cauze. In acelasi timp cu stirile alarmiste, statul nu a cumparat vaccinuri pentru a starni panica printre parinti. Aceasta tactica a fost abordata si de farmacii, stiind ca aceste vaccinuri oricum nu se vindeau si constienti de implicatia financiara a unei isterii de masa, nu s-au aratat prea interesati sa suplimenteze stocul cu vaccinuri. Se pare ca aceasta situatie seamana perfect cu asa-numitele epidemii de gripa aviara si porcina. Epidemii in care toti suferinzii de cancer erau si bolnavi de gripa.
Daca a intrat deja frica in voi cu privire la epidemia de rujeola, calmati-va. Totul este un bluff.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu