sâmbătă, 14 aprilie 2018

De ce Romania nu-i ca Ungaria?

Imagini pentru viktor orbanUngaria este inamicul nostru istoric. Dar, in afara de asta, este un stat care joaca pe plan international mult mai bine decat Romania. Viktor Orban, asa-numitul dusman al U.E., reuseste sa tina tare stindardul independentei Ungariei fata de Bruxelles si fata de marii jupani financiari internationali. Printr-o politica tare si foarte abila, Viktor Orban a reusit sa se impotriveasca politicii de prosteala a UE si a Marii Finante Internationale si sa creeze un climat propice pentru dezvoltarea statului ungar. 
In timp ce Romania pupa mana UE in chip slugarnic, ungurii reusesc sa atraga mai multe fonduri europene si mai multe investitii straine fara sa isi plece capul. Ungaria joaca tare si castiga respect pe plan international, tinand la respect indivizi dubiosi precum George Soros si blocand accesul Ocultei in politica interna. Desi mass media romaneasca le plangea de mila ungurilor, nu putem sa nu observam ca vecinii nostri par sa se dezvolte mult mai echilibrat, punand in prim plan companiile lor nationale, in timp ce noi ne predam intreaga economie marilor investitori internationali. Astfel, compania ungara MOL a devenit un jucator international de calibru, aducand un mare beneficiu statului maghiar. In acelasi timp, politica economica maghiara sprijina investitiile straine dar nu se supune lor, iar infrastructura lor se dezvolta intr-un mod de invidiat. Desi Germania critica Ungaria, firmele germane se bat sa construiasca fabrici pe teritoriul maghiar, asta in conditiile in care nu beneficiaza de tot felul de facilitati din partea statului, asa cum se intampla in Romania. Pe langa acestea, firmele straine care investesc in Ungaria aduc mai multa valoare adaugata economiei, asta fiindca statul maghiar nu accepta orice fel de investitii (la noi in tara sunt acceptate toate offshore-urile straine fantoma care fac afaceri pe bani romanesti si care ne jefuiesc industria si patrimoniul). Dupa cum vedeti, avem multe lucruri pentru care ar trebui sa invidiem politica Ungariei
Drept urmare Viktor Orban a castigat din nou alegerile intr-un mod categoric. Acum ne punem intrebarea: de ce Romania nu poate fi ca Ungaria?

2 comentarii:

  1. Nu ştiu cine îşi pune acestă întrebare, dar bănuiesc că nu cunoşte realul caracter al ungurilor.
    Răspunsul ar fi cumva simplu, nu gândesc prin inima..., sunt ceva de genul celor ce ne driguiesc ţara actualmente, dor că au o Conştiinţă naţionalistă solidă .

    RăspundețiȘtergere
  2. in 1957 ungurii s-au luptat cu armata rusa si au murit pe strazi. noi abia in 1990 si aia noroc cu agenturili straine ca altfel, ca si acum, mamaliga dospea inca 2000 de ani

    RăspundețiȘtergere